Presentatie Quarterlife – Boekhandel Athenaeum 17-11-’12

Zaterdag 17 november presenteerden Aik Kramer en Thijs Launspach hun boekQuarterlife in boekhandel Athenaeum op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. De presentatie was drukbezocht.

Na een introductie door Anna Oolders van Athenaeum opende dichter (én quarterlifer) Nina Kienhuis met een speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht, ‘Vleugels’ (het gedicht is te vinden op Nina’s blog www.ninaschrijft.nl).

Nina Kienhuis (links) draagt haar gedicht ‘Vleugels’ voor.

Na het gedicht van Nina namen Aik Kramer en Thijs Launspach het woord. Kramer stelde het publiek een aantal vragen: waar denken jullie aan als we het hebben over twintigers? ‘Aan relaxt een beetje studeren, en luieren’ zei de een. ‘Aan al die mogelijkheden die twintigers van nu hebben die wij vroeger niet hadden’ antwoordde de ander. ‘Aan een belangrijke, soms onoverzichtelijke periode’, besloot een derde.

Kramer en Launspach legden uit dat Quarterlife in het verlengde ligt van de gesprekken die ze de afgelopen jaren bij GenerationWhy hebben gehad met twintigers. Ze bedankten bovendien de voor het boek geïnterviewde twintigers, de Stadsbibliotheek Haarlem en het Nederlands Mediation Instituut.

Thijs Launspach (l) en Aik Kramer (r)

Bijzondere aandacht ging tijdens de presentatie uit naar het Centrum voor Jeugd en Gezin, partner van GenerationWhy. Kramer en Launspach boden het eerste exemplaar van Quarterlife aan aan de organisatie, in de persoon van wethouder Jan Nieuwenburg (onder andere Onderwijs en Jeugd). Kramer: “In de ko­men­de jaren wordt de gemeente steeds belangrijker voor jongeren en jongvolwassenen. De jeugdzorg, nu nog deels een provinciale taak, behoort vanaf 2014 tot het domein van de gemeenten. Het CJG zal hierin een centrale rol gaan spelen. Dus wat was er meer passend dan de verantwoordelijk wethouder het eerste exemplaar van Quarterlife aan te bieden?”

Aik Kramer (l), Thijs launspach en wethouder Jan Nieuwenburg (r)