Debat Spui25

degroeneamsterdammerAanstaande dinsdag is er in Spui25 een debat over twintigers. Het debat is georganiseerd door de Groene Amsterdammer – aanleiding is de special Generatie Alles in het nummer van afgelopen week. Het panel bestaat uit onder meer Thijs Launspach (Quarterlife) en Birte Schohaus (De wereld aan je voeten). Toegang is gratis!

Meer info is hier te vinden. Van de website:

Een gesprek over de nieuwe generatie twintigers. Ze hebben honours-programma’s gevolgd aan de universiteit, hun cv staat vol vrijwilligerswerk en stages en toch lijkt geen werkgever op ze te wachten. Hoe staat de nieuwe generatie in het leven? Met Xandra Schutte, Margreet Fogteloo, Thijs Launspach, Brite Schohaus en studenten.

De Groene Amsterdammer van 5 juni is voor een groot deel gevuld door journalisten van de postdoctorale opleiding journalistiek van de Erasmus Universiteit. Het thema: de eigen generatie. Ze zijn de kinderen van een eerdere ‘verloren generatie’, die van de jaren tachtig. Ze groeiden op in de jaren negentig, toen de bomen tot in de hemel groeiden. Tijdens hun studie werd het crisis. Ze hebben honours-programma’s gevolgd aan de universiteit, hun cv staat vol vrijwilligerswerk en stages en toch lijkt geen werkgever op ze te wachten. Protest? Daar doen ze niet aan. Hoe staat de nieuwe generatie in het leven? Met studenten, Thijs Launspach (auteur van Quarterlife) en Birte Schohaus (auteur van De wereld aan je voeten). De gespreksleiding is in handen van Groene-redacteuren Margreet Fogteloo en Xandra Schutte, beiden ook representanten van die vorige crisisgeneratie.